images21
 


Musikalen
Katarina av Amerika
som Hembygdsföreningen
är delaktig i,  blev en formidabel
succe.Fem utsålda hus totalt
och intresset är fortfarande stort. Framtiden får utvisa om det blir
flera föreställningar

läs mer
HÄR
 


 

 


Verklighetsbaserat äventyr blev utsåld musikal


Slutsålda föreställningar och stående ovationer

S/S United States avgår mot New York från Oslos hamn den 30 oktober 1914 med 1600 passagerare ombord, däribland många värmlänningar samt musikalens huvudperson Katarina Björnsdotter Wallin från Gillberga. Musikalen ”Katarina av Amerika” som byggts upp under hösten av lokala krafter och förmågor hade succépremiär 7-8 november i Silbodalskolans aula, Årjäng.

– Musikalen ska ta med publiken på ett verklighetsbaserat äventyr i musikalisk form, berättar musikalens egen manusförfattare Sölve Aronsson. Musikalen berättar den lilla människans historia på det mycket stora äventyret. Mitt under det brinnande kriget som rasar nere i Europa reser dessa människor mot Amerika och en ny framtid.

Att musikalen skulle bli en succé gissade man länge. Men att biljetterna skulle sälja slut i rekordfart och föreställningarna skulle dra fulla hus var det ingen som kunde drömma om. På scenen kunde man se ett fantastiskt gäng ”amatörer” bjuda på en föreställning som var allt annat än amatörmässig. Föreställningen lockade publiken till glada skratt, tårar och till sist stående ovationer från ett applåderande publikhav.Manuset har skrivits under flera år och engagerat många på orten. Musiken har man varit mån om ska utgöra själva själen i föreställningen och det är till flera olika melodier berättelsen tar sig uttryck och har fått liv. Musikalen berör många värmlänningar eftersom utvandringen vid sekelskiftet var mycket stor. En verklighetsbaserad historia med Värmland och New York i fokus.Nu återstår det bara att se om man kan tillgodogöra allmänhetens önskningar om fler föreställningar. Men den här braksuccén har man nog med största sannolikhet i n t e sett det sista av.

Josefin Wallin, producent och informationsansvarig
josefinwallin@home.se
www.wallentino.se

Facebook: Musikalen – Katarina av Amerika
Webbplats: www.katarinaavamerika.blogspot.se


 

loading...

 Årets Sellring 2014
Jessica Johansson
 

Årets Sellring 2014

 

”För att hon gör något bra för vår bygd”

har tilldelats

Jessica ”Solstråle” Johansson

 

För hennes positiva och glada bemötande i en viktig knutpunkt i bygden.

I kontakten med andra är du alltid närvarande och får alla att känna sig sedda. Du är alltid lika hjälpsam och serviceinriktad och bjuder gärna på ett leende.